Levering

Is het veilig om iets te bestellen bij (Aziatische) low cost webshops?

Goedkope Aziatische webshops zijn erg populair door hun grote aanbod en lage prijzen. Maar er zijn ook risico’s verbonden aan het bestellen van je gadgets of smartphone-hoesjes bij zo’n low cost webshop.

• Je aankopen zijn niet verzekerd. Dat betekent dat je je geld kwijt bent als je levering zoekraakt.
  • Er is een kans dat de douane je invoerbelasting (import tax) aanrekent die je moet betalen bij het ontvangen.
  • Kleine, platte items zoals smartphone-hoesjes worden in een envelop verzonden en dus samen met de gewone post geleverd. Daarom kan je ze niet in de Bringme Box op het werk of de campus ontvangen (thuis is geen probleem).

Wees je bewust van de risico’s en check zeker de Europese alternatieven, die zijn meestal niet zoveel duurder.

Voorbeeld:

Waar laat ik online bestellingen, verstuurd in een envelop, best leveren?

Kunnen online bestellingen, verstuurd in een envelop, geleverd worden in de Bringme Box?

Hoe weet ik of een online bestelling geleverd wordt in een envelop ipv een pakketje?